Roerne og Danmarks hvide guld

Søhøjlandets Landbrugsmuseum holder søndag den 15. oktober 2017 aktivitetsdag, hvor årets temadag er roer – Danmarks hvide guld.

Selv om dyrkning af sukkerroer ikke har været så udbredt i det Midtjyske, så har sukkerroerne alligevel været en del af afgrøderne på markerne. Sukkerroer eller foder-sukkerroer var i mange år en væsentlig del af malkekøernes vinterfoder, inden det blev almindelig at dyrke majs i Danmark.

Museet vil på aktivitetsdagen udstille og fremvise alle de redskaber og maskiner, der indgik i dyrkningen af roer, lige som de redskaber der blev benyttet når roerne skulle gøres klar til dyrene inde i roehuset og stalden.

For børnene er der forskellige aktiviteter, hvor de kan prøve kræfter med at lave roelygter, roekastning, hvor vi kårer Silkeborgs bedste roemand samt raspning af roer med håndkraft.

Der er også mulighed for at lave en legetøjstraktor i træ eller samle en fuglekasse, som man får med hjem.

For alle vil der desuden være mulighed for at købe en pølse og få en portion kålrabimos til.

Så kom til aktivitetsdag søndag den 15. oktober 2017 fra kl. 10.00 til 15.00

Søhøjlandets Landbrugsmuseum