Aktivitetsdag 2014 – plov

Aktivitetsdag hos Søhøjlandets landbrugsmuseum på Kastaniehøjvej 4 holder aktivitetsdag søndag den 12. oktober 2014 kl. 10.00 til 15.00.

På dagen vil der være aktiviteter for både børn og voksne. Børnene kan lave deres egen roelygte eller kastaniedyr. Der vil også være et stjerne løb, hvor der skal løses opgaver rund ved de gamle maskiner i udstillingshallen.

Der vil også være mulighed for at gætte på, hvad nogle af de gamle redskaber har været anvendt til. Samtidig vil der være et bord med effekter, vi på museet ikke ved hvad er. Men som vi gerne vil have hjælp til at få opklaret.

Der er i disse år megen fokus på vedvarende energi og biobrændsler. Det er slet ikke nyt – vi vil på dagen starte vores store kvashugger op og demonstrere, hvordan man før hen lavede træflis til brug i brænde komfurerne og kakkelovnene. Motormanden fra Toustrup kommer med en fin gammel petroliums motor til at trække kvashuggeren.

Der vil også være lejlighed til at studere verdens eneste evighedsmaskine – en stødhævert til op pumpning af vand, vandpumpe trukket af en lille og en vindmølle til op pumpning af vand i egen.

Der kan købes kaffe og kage.

Ny særudstilling – Plovens Historie.

I forbindelse med aktivitetsdagen er der åbning af museets nye særudstilling om ”Plovens historie”.

Der er officiel åbning kl. 11.00

Søhøjlandets Landbrugsmuseum har gennem tiden modtaget en del gamle plove, der udover at have været brugt på Silkeborg egnen, hver i sær repræsenterer en del af den enorme udvikling der har været inden for landbrugets mekanisering de sidste 150 år.

Faktisk er et af de ældste redskaber i museets samling et kamplov fra 1885, som museet fik i indflytter gave af Silkeborg Museum ved museets åbning i 1990. Desuden er der en endnu ældre hyppeplov fra 1840

Museets samling af plove spænder lige fra de ældste kamplove af træ over de mange forskellige typer af svingplove til den moderne liftophængte plov til traktor. I alt råder museet over 18 forskellige plove.

Museet har modtaget støtte til udstillingen fra Nordea Fonden.

Lukket for kommentarer.